Харалд Копица / - Фејсбук
28/09/2021 u 08:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Копица: Убио сам их да би били са мном кад умрем

Убица је у КБЦ “Сестре милосрднице” све вријеме био под надзором полиције, а под полицијском пратњом био је и јучр послијеподне, кад је пребачен у Психијатријску болницу Врапче

Харалда Копица (56), монструма који је у ноћи петка на суботу убио своје троје дјеце, полиција је ухапсила синоћ.

Он је из КБЦ "Сестре милосрднице" пребачен у Психијатријску болницу Врапче. Убица је у КБЦ “Сестре милосрднице” све вријеме био под надзором полиције, а под полицијском пратњом био је и јучр послијеподне, кад је пребачен у Психијатријску болницу Врапче.

У психијатријској болници сматрали су да нема потребе за даљом хоспитализацијом, па су га врло брзо отпустили из болнице, послије чега је приведен у криминалистичку полицију на испитивање.

Аустријанац је у болници проговорио о својим мотивима за монструозни злочин. Прије тога, љекари нису успјели да разговарају са њим.

Аустријанац који је у загребачким Млиновима убио троје дјеце, седмогодишње близанце и четворогодишњег дјечака, тек је јуче у болници проговорио о својим мотивима за монструозни злочин. Копиц је у болници рекао да му је тешко, па је додао да му је жао што је још жив.

Рекао је да је већ дуже без посла, додавши да се јављао пријатељима и покушао да се запосли, али без успјеха. Рекао је и да му је истекао закуп за стан и да више није имао гдје да оде. Управо то је навео као мотив за незапамћени злочин.

Наиме, отац убијене дјеце је у болници рекао да је због тога одлучио да одузме себи живот, а прије тога и својој дјеци како "не би био сам, већ како би и она била уз њега када умре".

Истражитељи су, подсјетимо, прво вјеровали да је Харалд дјецу угушио, али су постајали све склонији верзији према којој је он прво малишане омамио таблетама, а потом их угушио. Аустријанац је управо ту другу верзију догађаја испричао и у болници.

Обдукција убијене дјеце је готова, али се раде додатни токсиколошки прегледи како би се утврдило како су убијена, тровањем таблетама или гушењем.

Троструки убица у болници је рекао и да би, кад би имао могућност и начин, поново покушао самоубиство.

Себе је описао као осјећајну, али и грубу особу. Рекао је да се у последња три мјесеца осјећао тужно, потиштено и напуштено, а последњих дана очајно, додајући да више није видио никаквог излаза из ситуације.

Радници Хитне помоћи су у стану, у ноћи убистава, пронашли чак пет кутија различитих таблета. Харалд је болници рекао да је попио више од 100 таблета.

(Индекс)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 17:58