фото: Скриншот / - фото: Скриншот
08/03/2022 u 19:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Њемачка министарка: Забрана увоза руске нафте гурнула би нам државу у хаос

Она је правдала одлуку Берлина да не забрани увоз руске нафте због операције руске војске у Украјини, рекавши да би тако нешто била "прије побједа него губитак за Кремљ"

Забрана увоза руске нафте у Њемачку гурнула би државу у хаос, изјавила је њемачки министар спољних послова Аналена Бербок.

Она је правдала одлуку Берлина да не забрани увоз руске нафте због операције руске војске у Украјини, рекавши да би тако нешто била "прије побједа него губитак за Кремљ".

Према њеним ријечима, уколико би Њемачка осјећала да би забрана увоза руске нафте прекинула рат у Украјини - Берлин би то учинио, али њемачке власти не мисле да ће се то десити.

Њемачка зависи од Русије када се ради о трећини укупног увоза нафре, што је много већа зависност у односу на позицију САД, које су раније данас прогласиле забрану увоза руских енергената.

 - Уколико бисмо одмах прекинули, сјутра не бисмо више могли да се крећемо у Њемачкој -  рекла је Бербокова за телевизијски канал листа "Билд" на интернету.

Бербокова је додала да у случају забране кључни радници, као што су наставници и медицински техничари, не би могли да раде јер би дошло до нестанка струје.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 12:52