/ - ФОТО: UNSPLASH
10/05/2022 u 11:05 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Још један руски олигарх нађен мртав: Тијело било у кући шамана

Милијардер је, како је извор рекао за Тасс, отишао у кућу шамана у стању тешке опијености након што се алкохолизирао и конзумирао дрогу дан раније

Још један руски олигарх пронађен је мртав, преноси Index.hr. Ријеч је о Александру Суботину који је умро овога викенда под мистериозним околностима. Олигарх је умро у кући шамана, барем тако наводе руски медији. 

Суботин је бивши извршни директор руске нафтне компаније Лукоил и посљедњи је у низу руских олигарха који су умрли под сумњивим околностима након што је кренула руска инвазија на Украјину. 

Пронађен је мртав у подруму куће шамана у Митишчију, граду сјевероисточно од Москве, након што је наводно претрпио срчани удар, објавила је руска новинска агенција ТАСС. Додаје се како је отворена истрага око његове смрти.

Милијардер је, како је извор рекао за Тасс, отишао у кућу шамана у стању тешке опијености након што се алкохолизирао и конзумирао дрогу дан раније. Његово тијело откривено је у просторији у подруму која се наводно користила за "јамајчанске вуду ритуале", преносе руски медији. 

Локални медији пишу да је Суботин отишао до шамана у потрази за лијеком за мамурлук у којем је наводно био отров жабе крастаче. Идућег јутра пронашли су га мртвог мушки и женски шаман Магуа Флорес (право име Алексеј Пинџурин) и Тина Кордоба (право име Кристина Теихриб), наводи се у локалним извјештајима, која се позивају на верзију догађаја којима су склоне руске власти.

Тај пар, наводи се, лијечи клијенте призивајући духове и жртвујући животиње, чија тијела потом умачу у крв пијетлова. 

Међутим, за све ове тврдње нема никакве потврде из полиције, а остали детаљи о томе што је узроковало његову смрт остали су непознати од понедјељка послијеподне. Државним истражитељима брачни је пар шамана рекао су да им је Суботин био пријатељ и демантирали су да су га подвргнули шаманским ритуалима за новац.

Руске власти покренуле су казнену истрагу о Суботиновој смрти док покушавају утврдити њезин узрок, јавља ТАСС. Истражитељи ће такође провести истрагу о томе јесу ли дроге биле присутне у његовој крви када је умро, преноси Newsweek.

Његова смрт долази само неколико мјесеци након што је Лукоил позвао на брзи завршетак рата између Русије и Украјине. Лукоил је друга највећа руска нафтна компанија.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:56