ПОЛИЦИЈА, ИЛУСТРАЦИЈА / - ФОТО: UNSPLASH
28/11/2021 u 07:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Русија: Одређен притвор за пет одговорних лица из рудника

У експлозији метана у руднику угља у Сибиру погинула је 51 особа, међу којима и пет спасилаца, према информацијама локалне администрације

Суд у Сибиру одредио је притвор у трајању од два мјесеца за пет одоговорних лица, који се суочавају са оптужбама у вези са рударском несрећом.

У несрећи је погинула 51 особа.

Тројици менаџера у руднику угља Листвјажнаја у Кемеровској области, укључујући и генреланог директора, одређен је притвор до краја јануара због непоштовања прописа индустријске безбједности, саопштио је портпарол тамошњег регионалног тужилаштва, преноси Ројтерс.

Суд је такође наложио двомјесечни притвор за двојицу инспектора безбједности, који су овог мјесеца издали сертификат за рудник, а да при томе нису изашли да провјере објекат.

У експлозији метана у руднику угља у Сибиру погинула је 51 особа, међу којима и пет спасилаца, према информацијама локалне администрације.

Министарство здравља саопштило је данас да се 60 особа налази на болничком лијечењу због повреда задобијених у руднику, пренијела је новинска агенција ТАШ, пише Б92.

Несрећа у руднику, који се налази око 3.500 км источно од Москве у региону Кемерово, највећа је у Русији, после двије експлозије које су се догодила 2010, у руднику Распадскаја у истој овој области, када је погинула 91 особа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 10:09