Руски министар Шојгу / - ФОТО: РТРС
12/11/2021 u 18:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шојгу: НАТО наставља да се шири, руска иницијатива остаје на снази

Како је додао, министри одбране и министри спољних послова двије земље такође су размијенили мишљење о ситуацији на европском континенту, у региону Блиског истока и на сјеверу Африке

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу је на засједању руско-француског Савета у формату "2+2" у Паризу разговарао о широком спектру питања стратешке стабилности и европске безбејдности, саопштио је његов замјеник Александар Фомин.

- Министар одбране је истакао на састанку да војно-политичка ситуација у Европи деградира. НАТО наставља да јача своје војно присуство у близини руских граница. Притом је истакао да иницијативе руске стране, усмјерене на повећање предвидљивости и смањење ризика од инцидената, остају на снази - саопштио је Фомин након састанка.

Како је додао, министри одбране и министри спољних послова двије земље такође су размијенили мишљење о ситуацији на европском континенту, у региону Блиског истока и на сјеверу Африке.

- Било је говора и о важним темама стратешке стабилности и европске безбједности, контроле наоружања, билатералних односа - додао је замјеник руског министра.

У француској пријестоници одржан је пленарни састанак Савета за сарадњу у области безбједности. Министар одбране и министар спољних послова Русије Сергеј Шојгу и Сергеј Лавров састали су се са својим француским колегама, министарком одбране Флоранс Парли и министром спољних послова Ивом ле Дријаном.

Уочи састанка Шојгу је поклонио француској колегиници букет цвијећа. Форум се одржава сваке године у Француској и Русији.

(Спутњик)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:38