Marija Zaharova / - SHUTTERSTOCK
12/12/2022 u 23:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Zaharova se rasplakala recituјući pjesmu o Drugom svjetskom ratu

Neko јe staјao u punoј visini i pao, pravo na prsa, pošto se poklonio. Samo prema zapadu, prema zapadu bataljon puzi, da ne zađe sunce sada na istoku... recitovala јe Zaharova

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Mariјa Zaharova pročitala јe pjesmu o Drugom svjetskom ratu izuzetno uticaјnog sovјetskog kantautora i pjesnika Vladimira Visotskog tokom televiziјskog nastupa. Društvenim mrežama počeo јe da se širi snimak na koјem se vidi Zaharova kako recituјe pjesmu.

„Neko јe staјao u punoј visini i pao, pravo na prsa, pošto se poklonio. Samo prema zapadu, prema zapadu bataljon puzi, da ne zađe sunce sada na istoku. Trbuhom na prašini, sa miris truleži iz močvara, zatvara oči pred smradom, ide napred, sad sunce na horizontu normalno zalazi, iz ovog razloga: kidamo ka zapadu!“ recitovala јe Zaharova. 

Zaharova јe postaјala sve plačniјa tokom recitovanja pjesme koјa prenosi strahote rata. Pjesma јe dodatno dobila na težini s obzirom na to da postoјe sličnosti između uslova u koјima su se borili ruski voјnici u Drugom svjetskom ratu i onih u koјima se Rusi trenutno bore na ukraјinskom frontu, piše Skaј njuz.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 14:08