/ Foto: ANGELICA REYES/ UNSPLASH
29/12/2023 u 20:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Argentina odustala od pridruživanja BRIKS-u

Milei je preuzeo predsjedničku funkciju 10. decembra i tada je rekao ne nemjerava da podstiče veze sa Brazilom, Kinom i Rusijom zbog neslaganja sa njihovom politikom, ali je istakao da neće sprječavati privatna preduzeća da posluju sa njima

Argentinski predsjednik Havijer Milei zvanično je obavijestio članice BRIKS-a da se njegova zemlja neće pridružiti toj grupi, objavila je danas televizija TN, prenosi N1.

Kako se navodi, Milei je u pismu naveo da smatra da u ovom trenutku Argentini ne odgovara da se priključi BRIKS-u,.

Milei je zvanična obavještenje poslao kineskom predsjedniku Si Đinpingu, ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, brazilskom predsjedniku Luizu Inasiju Luli da Silvi i indijskom premijeru Narendru Modiju.

Milei je preuzeo predsjedničku funkciju 10. decembra i tada je rekao ne nemjerava da podstiče veze sa Brazilom, Kinom i Rusijom zbog neslaganja sa njihovom politikom, ali je istakao da neće sprječavati privatna preduzeća da posluju sa njima.

Na samitu BRIKS-a u Johanezburgu 24. avgusta usvojeni su zahtjevi Argentine, Egipta, Etiopije, Irana, Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata da se priključe tom savezu od 1. januara 2024. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 10:02