Ентони Блинкен / - Википедија
18/02/2022 u 08:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Блинкен и Лавров састају се следеће недеље „уколико Русија не нападне Украјину“

Уколико изврше инвазију у наредних неколико дана, то ће јасно показати да никада нису били озбиљни по питању дипломатије, казао је портпарол америчке дипломатије Нед Прајс

Шеф америчке дипломатије Ентони Блинкен састаће се следеће недеље са руским колегом Сергејем Лавровом "уколико Русија не нападне Украјину", саопштио је касно синоћ Стејт департмент.

Блинкен је понудио да се састане са Лавровом „у Европи наредне недеље, Руси су одговорили и предложили датуме за крај наредне недеље, на шта смо пристали, под условом да не буде руске инвазије на Украјину“, изјавио је портпарол америчке дипломатије Нед Прајс, преноси Н1.

- Уколико изврше инвазију у наредних неколико дана, то ће јасно показати да никада нису били озбиљни по питању дипломатије - додао је Прајс.

Неименовани званичник Беле куће је рекао да ће амерички предсједник Џозеф Бајден данас разговарати "са трансатлантским лидерима о руским војницима који су нагомилани на граници са Украјином" и напорима да преовлада дипломатија у рЈешавању украјинско-руске кризе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:05