premijer indije Modi / - YOUTUBE
08/07/2024 u 14:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Indijski premijer Modi stigao u Moskvu

Indijski premijer Narendra Modi stigao je u dvodnevnu posjetu Moskvi, gdje će razgovarati sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Kako je pojasnio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, neformalni dio posjete počeće večeras, a prvi zamjenik ministra spoljnih poslova Indije Vinaj Kvatra ranije je rekao da će Modi uveče prisustvovati privatnoj večeri sa Putinom.

Zvanični razgovor dva lidera biće održan sutra u podne, a planiran je privatni razgovor i dijalog tokom zajedničkog doručka.

Kako navodi ruska agencija, ne postoje planovi o zajedničkoj konferenciji za štampu nakon razgovora. Modi će se sutra takođe sastati sa indijskom zajednicom u Rusiji, položiti venac na Grob Neznanog vojnika i posjetiti izložbu u Moskvi.

Prije dolaska u Moskvu, indijski premijer je poručio da se raduje boravku u Rusiji i sastanku sa Putinom, koga je nazvao prijateljem.

Takođe je pohvalio napredak saradnje dvije zemlje u proteklih 10 godina, uključujući u oblasti energetike, bezbjednosti, trgovine, investicija, zdravstva, obrazovanja, kulture, turizma i međuljudske razmene. Ovo je Modijeva prva posjeta Moskvi za pet godina, piše RIA Novosti.

Modi proglasio pobjedu na izborima u Indiji

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. avgust 2024 10:18