/ - UNSPLASH ILUSTRACIJA
18/04/2024 u 21:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nakon nezapamćene oluje: Aerodrom Dubai biće vraćen u pun kapacitet rada za 24 sata

Međunarodni aerodrom Dubai ponovo će raditi punim kapacitetom u roku od 24 sata.

Rad u normalu se vraća nakon što je u utorak pogođen najvećom količinom padavina za 75 godina od kada se vodi evidencija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, naveli su danas zvaničnici aerodroma.

Glavni operativni direktor aerodroma u Dubaiju Majed Al Joker ističe da je, nakon ponovnog otvaranja terminala 1 i 3, saobraćaj na aerodromu stabilniji - preneo je TAŠ.

- Zahvaljujući tome, većina avio-kompanija prestala je da otkazuje letove i uspjela djelimično da povrati redovni režim - rekao je direktor.

Aerodrom u Dubaiju saopštio je ranije danas da je Terminal 1 nastavio prijem letova, a avio-kompanije Emirejts i FlajDubai otvorile su čekiranje za svoje letove na Terminalu 3, ali red letenja nije mogao biti u potpunosti obnovljen.

Avio-kompanije su upozorile putnike da na aerodrom treba da dođu samo ukoliko dobiju potvrdu rezervacije od avio-kompanije.

Al Joker je dodao da je aerodromski rad sada vraćen na 70 odsto kapaciteta, kao i da infrastruktura aerodroma nije pretrpela ozbiljna oštecenja.

- Kada se operacije vrate u normalu, procenićemo štetu i moći ćemo da ustanovimo gubitke - rekao je on.

Međunarodni aerodrom u Dubaiju i danas ima probleme u radu zbog posledica nevremena u utorak, a i drumski saobraćaj još nije normalizovan - prenio je Rojters.

Aerodrom je saopštio jutros da je nastavljen prijem dolaznih letova na terminalu koji koriste strani avio-prevoznici, ali da letovi i dalje kasne.

Na autoputu kroz Dubai bila je otvorena za saobraćaj samo jedna traka, a glavni put koji povezuje taj grad sa Abu Dabijem zatvoren je u pravcu Abu Dabija.

U Dubaiju je u utorak u roku od 24 sata palo više od 120 milimetara kiše po kvadratnom metru, što je rekordna količina padavina koja se obično bjeleži tokom godinu dana.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:10