Benjamin Netanijahu / - FOTO: EPA-EFE/ABIR SULTAN
04/02/2024 u 15:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Netanijahu: Izrael neće pristati na svaki dogovor, ni po koju cijenu

Izraelski premijer je postavio tri uslova da se to desi: uništenje preostalih bataljona Hamasa, završetak operacije čišćenja, i neutralizacija Hamasove mreže tunela, što, kako kaže, zahtijeva više vremena

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izgleda da je svrgavanje Hamasa stavio kao svoj glavni ratni cilj.

– Želim da budem jasan u vezi naše politike, suštinski cilj je prije svega eliminacija Hamasa – rekao je  Netanijahu, prenosi Times of Israel

Izraelski premijer je postavio tri uslova da se to desi: uništenje preostalih bataljona Hamasa, završetak operacije čišćenja, i neutralizacija Hamasove mreže tunela, što, kako kaže, zahtijeva više vremena.

 Netanijahu naglašava da Izrael neće okončati rat dok se ne ostvare svi ciljevi – eliminacija Hamasa, vraćanje svih talaca i osiguranje da Gaza nikada više neće predstavljati prijetnju za Izrael.

Osvrćući se na potencijalni dogovor o taocima,  Netanijahu kaže da “nećemo pristati na svaki dogovor, ni po koju cijenu”. On kaže da izvještaji u štampi o pristanku na oslobađanje velikog broja terorista nisu tačni.

Izraelski premijer se zahvalio administraciji predsjednika SAD Džozefa Bajdena na podršci, ali i poručio da mu nije potrebna navigacija u vođenju države.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 17:28