Tramp Bajden / FOTO: PRTSC
29/06/2024 u 21:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

"Njujork tajms“ apelovao na Bajdena: „Dragi predsjedniče odustanite od izbora“

Uredništvo prestižnog američkog lista Njujork Tajms pozvalo je u petak predsjednika Džo Bajdena da se povuče iz trke za Bijelu kuću nakon njegove katastrofalne debate protiv Donalda Trampa.

U uvodnom članku objavljenom u petak uveče pod naslovom „Da bi služio zemlji, predsjednik Bajden mora napustiti trku“ za Bijelu kuću, Njujork Tajms opisao je Bajdena kao „sjenu vođe“, nakon što je 81-godišnji predsjednik „pao na sopstvenom ispitu“.

Neprepoznatljiv, Bajden je gutao riječi, nije dovršavao pojedine rečenice i gledao je u prazno tkom televizijskog dvoboja u četvrtak protiv svog republikanskog prethodnika i protivkandidata na izborima u novembru.

(VIDEO) Bajden i Tramp se suočili u predsjedničkoj debati - šta se desilo i koja pitanja su bila ključna?

- Bajden je bio predsjednik vrijedan divljenja. Pod njegovim vodstvom, država je napredovala i počela se suočavati s nizom dugoročnih izazova, a rane koje je otvorio Tramp počele su zacjeljivati. Ali najveća usluga koju bi Bajden danas mogao pružiti javnosti bila bi objava da se neće kandidovati za reizbor - napisao je Njujork Tajms.

Uredništvo Njujork Tajmsa čine ugledni urednici i treba odražavati vrijednosti medija.

Članovi Demokratske stranke takođe su doveli u pitanje Bajdenovu sposobnost da preuzme novi mandat, što je izazvalo buru unutar stranke, ali je Bajden u petak rekao da može „obaviti posao“, dobivši podršku dvojice svojih prethodnika Baraka Obame i Bila Klintona.

Republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp izjavio je da kod njegovog rivala, demokratskog kandidata Džoa Bajdena, nisu godine problem „već njegova sposobnost“.

Kako prenose mediji, predsjednikov učinak u debati uznemirio je mnoge demokrate, a debata je nastala u vrijeme kada mnogi Amerikanci vjeruju da je Bajden, koji sada ima 81 godinu, možda prestar da vodi državu još četiri godine.

Tramp je takođe odbacio navode koje se pojavljuju u medijima da bi demokrate mogle da pokušaju da zamijene Bajdena na listi, sugerišući da interna anketa njegove kampanje pokazuje da je on najbolji od svih potencijalnih demokrata koji bi mogli da se kandiduju.

Peskov otkio: Putin spavao tokom debate Bajdena i Trampa

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. jun 2024 21:27