Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
29/12/2022 u 01:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Novoizabrani republikanski kongresmen lažirao biografiju

Santos, koji je u novembru izabran za član Kongresa SAD, u intervjuu za Njujork post izvinio se što je lagao o djelovima svoje biografije, priznavši da nije završio fakultet

Džordž Santos, novoizabrani republikanski član američkog Kongresa, priznao je da je tokom kampanje za mjesto u Predstavničkom domu lagao o svom obrazovanju i radnom iskustvu. Santos je naveo, međutim, da namjerava da ispuni obećanja koja je dao tokom kampanje, prenosi RTS.

Santos, koji je u novembru izabran za član Kongresa SAD, u intervjuu za Njujork post izvinio se što je lagao o djelovima svoje biografije, priznavši da nije završio fakultet.

- Moji grijesi uljepšavaju moju biografiju. Žao mi je, naveo je novoizabrani kongesmen, koji će u Predstavničkom domu narede dvije godine predstavljati državu Njujork.

Santos je, inače, prethodno tvrdio da je 2010. godine diplomirao na koledžu Baruh u Njujorku.

- Nisam završio nijednu visokoobrazovnu ustanovu. Neprijatno mi je i žao mi je što sam uljepšao svoju biografiju, naveo je Santos.

Santos je, takođe, tokom svoje kampanje rekao da je radio za kompanije "Goldman Saks" i "Sitigrup".

Ovaj 34-godišnji novoizabrani kongresmen je, međutim, za Njujork post naveo da "nikada nije direktno" radio sa tim kompanijama, priznajući da je tada upotrijebio "loš izbor riječi".

Santos je rekao da je zapravo bio potpredsjednik u firmi "Link Bridž", koja je sarađivala sa te dvije kompanije.

- U kampanji sam govorio o stvarima koje brinu ljude, a ne o svojoj biografiji... Namjeravam da ispunim obećanja koja sam dao u kampanji, istakao je Santos.

Američki list Njujork tajms prošle nedjelje je doveo u pitanje biografiju Džordža Santosa, na šta je njegov advokat odgovorio da je riječ o kleveti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 18:19