Ilustracija / FOTO: UNSPLASH
08/06/2024 u 18:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Preminuo Kristofer Deloar, direktor "Reportera bez granica"

Generalni direktor međunarodne organizacije "Reporteri bez granica" (RSF) Kristofer Deloar preminuo je danas u 53. godini.

- Tim međunarodnog sekretarijata Reportera bez granica, njegove kancelarije i sekcije, i njihovi upravni odbori, sa dubokom žalošću objavljuju smrt Kristofer Deloara, generalnog sekretara Međunarodne organizacije Reporteri bez granica i generalnog direktora Reportera bez granica, nakon borba sa rakom - objavili su iz RSF-a.

Kako su kazali, Deloar je bio na toj funkciji od 2012. godine i tokom 12 godina transformisao je udruženje, obilježeno ponovnim rastom i uticajem, u globalnog šampiona za odbranu novinarstva. Osnivač Foruma za informisanje i demokratiju od 2018. godine, Deloar je bio neumorni branilac slobode, nezavisnosti i pluralizma novinarstva, na svim kontinentima, u kontekstu informacionog haosa.

Novinarstvo je bilo njegova životna borba, koju je vodio sa nepokolebljivim ubjeđenjem, prenosi portal RTCG.

- Reporteri bez granica izražavaju najdublje saučešće njegovoj supruzi Perine, njegovom sinu Nathanu, njegovim roditeljima i svima koji su mu bliski - kazali su iz te međunarodne organizacije. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 15:43