Путин / Фото: MIKHAIL KLIMENTYEV/SPUTNIK/AFP
10/12/2021 u 09:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Путин: Јељцин је био добар Западу док није подигао глас у заштиту Југославије

Одмах се однос према Русији, а и према њему лично промијенио, тврди руски лидер

Руски предсједник Владимир Путин каже да се Запад према бившем руском лидеру Борису Јељцину односио добро, док није подигао глас у заштиту Југославије. 

- Све је било добро, са задовољством су га тапшали по рамену. Само што је подигао глас у заштиту Југославије и противправних радњи, а ми знамо да су то били апсолутно противправне радње, кршење међународног права према Југославији, када је вршено бомбардовање без икаквог одобрења СБ УН, што је најгрубље кршење међународног права – само што је Борис Јељцин стао у заштиту међународног права и права народа Југославије да се према њима цивилизовано понашају, одмах се однос према Русији, према њему лично, промијенио - констатовао је Путин.

Путин је испричао којим методама су друге државе покушавале да утичу на Русију средином деведесетих година прошлог вијека, нагласивши да је почетком 2000-их година прекинуо те акције.

- Погледајте, средином 1990-их и почетком 2000-их година у својству савјетника, званичних службеника руске владе били су, како се касније открило, службеници ЦИА. Kасније су им у САД судили да су као службеници ЦИА, док су радили за нас, кршили амерички закон, учествовали у приватизацији“, нагласио је он. 

По његовим ријечима, „то је само један пример покушаја мијешања у ствари Русије“.

- У ствари, било их је много више“- закључио је Путин. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. septembar 2024 08:33