Владимир Путин / - ФОТО: РУСКО ПРЕДСЈЕДНИШТВО
15/11/2021 u 07:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Путин одбио да се одрже ванредне црноморске воjне вјежбе као одговор на активности НАТО

Наше министарство одбране jе предложило да хитно урадимо вјежбе у тим водама. Али, вјеруjем да би такав потез био бесмислен и да нема потребе да се додаjу тензиjе тамо, навео jе Путин

Предсједник Русиjе Владимир Путин изjавио jе данас да jе одбио предлог министарства одбране да се одрже ванредне црноморске воjне вјежбе као одговор на активности НАТО, jер ниjе желио ескалациjу тензиjа у региону.

Русиjа се жалила на, како jе назвала, "опасно повећање воjне активности Америке и њених савезника у региону Црног мора, са повећаном западном шпиjунском активношћу, већим прелетом бомбардера и присуством два ратна брода САД", пренио jе Роjтерс.

Неке од активности се одржаваjу у близини Крима, полуострва на Црном мору коjе се припоjило Русиjи 2014. године и коjе Киjев жели назад.

Путин jе, међутим, нагласио да не жели да подгријева тензиjе у црноморскоj области.

"Наше министарство одбране jе предложило да хитно урадимо вјежбе у тим водама. Али, вјеруjем да би такав потез био бесмислен и да нема потребе да се додаjу тензиjе тамо. Министарство одбране ће само отпратити НАТО авионе и бродове", навео jе Путин.

Предсједник Русиjе jе рекао да САД и савезници одржаваjу непланиране вјежбе и да то представља изазов за Русиjу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 14:02