Настављају се војне вјежбе / - принтскрин
20/02/2022 u 12:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Русија и Бјелорусија продужавају своје војне вјежбе

Владимир Путин и Александар Лукашенко посматрали су јуче вјежбе из ситуационог центра у Кремљу, јавила је РИА

Војске Русије и Бјелорусије наставиће са вјежбама у Бјелорусији, због чега руске трупе неће још увијек напустити подручје те земље.

Заједничке војне вјежбе Русије и Бјелорусије у близини Бјелоруске границе са Украјином требало је да се заврше данас, али је Бјелоруско министарство одбране саопштило да ће се оне наставити. Оне су виђени као значајан елемент у пријетећем ставу Кремља према свом сусједу.

Владимир Путин и Бјелоруски лидер Александар Лукашенко посматрали су јуче вјежбе из ситуационог центра у Кремљу, јавила је РИА позивајући се на портпарола Кремља Дмитрија Пескова. Свјетски медији пренијели су фотографије двојице лидера на којима се види како сједе за столом и посматрају на видео-биму шта се дешава на терену.

Министарство одбране Русије саопштило је у петак да ће у вјежбе бити укључене снаге и објекти ваздушно-космичких снага, Јужног војног округа, стратешких ракетних снага и Сјеверне и Црноморске флоте.

"Вјежба снага стратешког одвраћања планирала је раније ради провјере спремнности органа војног командовања, лансирних борбених посада, посада ратних бродова и стратешких носача ракета за извршавање задатака, као и поузданости наоружања стратешког и ненуклеарног наоружања", наводи се у саопштењу министарства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 01:02