Pentagon, wikipedia / - WIKIPEDIA
20/03/2022 u 19:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шеф Пентагона: Путин послао своје трупе у дробилицу

Русија је у недјељу, други дан заредом, објавила да је у Украјини поновно употребила хиперсоничне пројектиле

Хиперсоничне ракете које је Русија, како тврди, користила за уништавање војних циљева у Украјини "не мијењају ток сукоба" када је посриједи отпор украјинске војске, изјавио је у недјељу амерички министар одбране Лојд Остин, јављају агенције преносе медији.

-Не мислим да је то оружје које ће измијенити ток борбе- рекао је у недјељу шеф Пентагона за ЦБС, не желећи ни потврдити ни негирати информацију по којој је Москва употријебила ту врсту пројектила.

Русија је у недјељу, други дан заредом, објавила да је у Украјини поновно употребила хиперсоничне пројектиле.

Када би се та информација доказала, радило би се о првој познатој употреби тог сустава у свијету, који је први пут тестиран 2018. у стварним борбеним условима.

Користећи такву врсту оружја Русија "настоји вратити замах" у сукобу у којему је њена војска заглибила, рекао је Остин.

-Свједочили смо да Руси у посљедњих неколико седмица намјерно гађају градове и цивиле, а све зато јер им је офанзива блокирана- рекао је амерички министар.

Руске снаге "нису учинковите у напредовању на терену гдје их углавном блокирају" украјински борци "који се храбро боре и који су остали у Украјини одлучни у намјери да одбране своју земљу", додао је.

Владимир Путин је "послао своје трупе у дробилицу", казао је шеф Пентагона, додавши да су Украјинци "врло учинковити, захваљујући наоружању које смо им послали", попут противтенковских одбрамбених сисстама и противваздушних одбрамбених система.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 14:34