Олаф Шолц / - SHUTTERSTOCK
07/12/2022 u 21:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Slučajno ili namjerno: Šolc ministrima poklonio gorko-slatku crnu čokoladu

Mislim da smo dosta toga napravili i dosta toga uspjeli. Želim izričito da vam zahvalim na dobroj saradnji. Namjeravamo još puno toga. Sve najbolje, rekao je Šolc

Njemački kancelar Olaf Šolc poklonio je svojim ministarkama i ministrima povodom godinu dana saradnje po tablu čokolade, a smijeh svih izazvao je svojim izborom ukusa i marke.

Po dolasku na redovnu sjednicu, ministri su na svojim stolovima zatekli po jednu gorko-slatku crnu čokoladu kultne firme Ampelman, čije proizvode krasi slika nekadašnjih tipično berlinskih „čikica“ sa semafora.

Njemački vladajući savez socijaldemokrata, Zelenih i liberala zbog partijskih boja zovu koalicija semafor.

U kratkom govoru Šolc je ocijenio uspješnim međubilans prve vlade koju su te tri stranke ikada formirale na saveznom nivou.

„Mislim da smo dosta toga napravili i dosta toga uspjeli. Želim izričito da vam zahvalim na dobroj saradnji. Namjeravamo još puno toga. Sve najbolje,“ rekao je Šolc.

Izbor gorko-slatke čokolade „prilično dobro opisuje stvari“, rekla je socijaldemokratska ministarka odbrane Kristine Lambreht, čiji su rad nedavno kritikovali Zeleni i liberali.

Njemačka vlada položila je zakletvu 8. decembra prošle godine. Vladu, uz kancelara, čini još po osam ministarki i ministara. U prvoj godini mandata dogodila se jedna promena.

Bivša ministarka za porodicu iz redova Zelenih Ane Špigel povukla se u aprilu sa funkcije zbog kritike njenog ponašanja kao pokrajinske ministarke u vrijeme poplava u julu 2021. i nju je zamenila stranačka koleginica Lisa Paus.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 23:22