/ - FOTO: YOUTUBE
11/05/2023 u 17:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stano: Gruzija da ne dozvoli ulazak ruskih aviona na njenu teritoriju

Rusija je u srijedu obnovila bezvizni režim za građane Gruzije i ukinula zabranu direktnih letova između dvije zemlje uvedenu 2019. godine, navodi se u uredbi objavljenoj na sajtu ruske vlade

EU ne dozvoljava svojim avio-kompanijama da njihovi avioni lete u Rusiju i poziva Gruziju, kao zemlju koja teži članstvu u EU, da se uskladi sa sankcijama Rusiji i ne dozvoli ruskim avionima da uđu na njenu teritoriju, izjavio je portparol EU Peter Stano.

Stano je rekao da je EU upoznata sa odlukom ruskih vlasti da ukinu zabranu avio-saobraćaja između Rusije i Gruzije, prenosi Tas. 

- EU je uvela sankcije ruskom vazduhoplovnom sektoru i ohrabruje Gruziju, koja želi da bude kandidat za članstvo u EU, da se uskladi sa postojećim sankcijama EU i drugih zemalja Rusiji u polju avijacije - rekao je Stano.

On je pozvao Gruziju da ne dozvoli ulazak "nebezbjednih ruskih aviona" na svoju teritoriju jer, kako je naveo, zbog sankcija 95 odsto ruske avionske flote ne može da unaprijedi niti poboljša svoje avione, što je ključno za održavanje neophodnog stepena međunarodnih tehničkih i bezbjednosnih standarda. 

Rusija je u srijedu obnovila bezvizni režim za građane Gruzije i ukinula zabranu direktnih letova između dvije zemlje uvedenu 2019. godine, navodi se u uredbi objavljenoj na sajtu ruske vlade.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:58