Stejt department / - SHUTTERSTOCK
19/10/2023 u 18:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stejt Department izdao upozorenje: Državljani da budu oprezni prilikom putovanja

Stejt Department snažno savjetuje svim američkim državljanima u inostranstvu da budu izuzetno obazrivi i pridržavaju se sigurnosnih smjernica

Američki State Department je danas izdao zvanično upozorenje svojim državljanima da budu posebno oprezni prilikom putovanja ili boravka u bilo kojoj zemlji svijeta.

Ovo upozorenje dolazi usljed eskalacije tenzija na različitim lokacijama širom svijeta, sa potencijalom za terorističke napade, demonstracije ili nasilne akcije usmjerene protiv američkih građana i interesa.

Stejt Department snažno savjetuje svim američkim državljanima u inostranstvu da budu izuzetno obazrivi i pridržavaju se sigurnosnih smjernica, prenosi Kliks.ba.

U zvaničnom saopštenju State Departmenta se naglašava da američki državljani trebaju posebno voditi računa o bezbjednosti na lokacijama koje posjećuju tokom putovanja, a naročito prilikom turističkih aktivnosti."Kako biste obezbijedili dodatnu sigurnost i lakšu komunikaciju u hitnim situacijama u inostranstvu, pozivamo sve građane da se prijave za Smart Traveler Enrollment Program (STEP), putem kojeg će primati važne informacije i upozorenja," piše u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 07:12