Donald Tramp / - SCREENSHOT TWITTER
06/09/2023 u 21:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Suđenje Trampu trajaće četiri mjeseca, saslušaće više od 150 svjedoka

Suđenje Trampu je zakazano za 4. mart 2024. godine, usred stranačkih "predizbora" na kojima se bira ko će predstavljati Republikansku stranku SAD na izborima za predsjednika države u novembru te godine

Specijalni tužilac u postupku koji se u američkoj saveznoj državi Džordžija vodi protiv bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa zbog subverzije predsjedničkih izbora 2020. godine, procijenio je danas na pripremnom ročištu da će suđenje vjerovatno trajati četiri mjeseca i da će biti pozvano više od 150 svjedoka.

Suđenje Trampu je zakazano za 4. mart 2024. godine, usred stranačkih "predizbora" na kojima se bira ko će predstavljati Republikansku stranku SAD na izborima za predsjednika države u novembru te godine. Tramp se nominovao za republikanskog kandidata i vodi u ispitivanjima javnog mnjenja.

Pripremno ročište pred sudijom Višeg suda džordžijskog okruga Fultonom Skotom Makafijem prenošeno je uživo preko televizije i preko Jutjub kanala tog sudije, što je potpuno drugačija praksa u odnosu na tri odvojena krivična postupka koji se vode protiv Trampa pred drugim sudovima u SAD gdje nije bilo dozvoljeno ni unošenje kamera na ročišta.

Specijalni tužilac Nejtan Vejd procijenio je da će suđenje trajati četiri mjeseca, što ne uključuje proces izbora članova porote.

Pripremno ročište je zakazano po zahtjevu za razdvajanje postupaka dvojici od 18 saoptuženih sa Trampom. Za sada se ne zna kakva će biti odluka sudije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 17:05