Požar u Španiji / - FOTO: TVITER
23/02/2024 u 21:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U požaru u Valensiji stradalo deset osoba, grad obezbijedio stanove za ugrožene

Stradao je bračni par sa dvoje djece, beba je imala samo 15 dana. Među nestalima je i jedna beba od dva mjeseca i dvogodišnje dijete

Prema posljednjim informacijama, 10 osoba je stradalo u požaru, a 14 je povrijeđeno u stambenoj zgradi u Valensiji. Mediji prenose da je vatra brzo progutala zgradu, prije svega zbog materijala od kog je napravljena fasada.

U požaru u zgradi u Aveniji generala Avilesa u Valensiji stotine stanova je izgorelo u požaru koji je potresao Španiju, prenosi N1.

Stradao je bračni par sa dvoje djece, beba je imala samo 15 dana. Među nestalima je i jedna beba od dva mjeseca i dvogodišnje dijete.

- Rođaka stanara, moja majka i svekrva žive tamo i na sreću pobjegle su kad su vidjele dim i vatru. Nije bilo alarma za požar, ničega, rekla je Adrijana.

(VIDEO) Najmanje četiri osobe poginule, 14 povrijeđeno u požaru u Valensiji

I danas dim izbija iz četrnaestospratnice. Vatrogasci su ušli unutra tek nakon što su se uvjerili da je konstrukcija sigurna. Prije njih, vojska je dronovima snimala unutrašnjost zgrade.

Na lice mjesta stigao je i premijer Pedro Sančez.

- Ovdje smo da obezbijedimo pomoć gradu, regionalnoj vladi, da razjasnimo šta se dogodilo, da pomognemo porodicama ove strašne tragedije, izjavio je Sančez.

Grad je već obezbijedio stanove za ugrožene, daće im i novčanu pomoć.

Građani od jutros donose odjeću, hranu, sredstva za higijenu.

U gradu je proglašena trodnevna žalost.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 05:20