/ - DEFENCE OF UKRAINE-ТВИТЕР
09/03/2022 u 14:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Украјина је спремна попустити једном захтјеву Русије?

Један од захтјева Русије за прекид инвазије јест тај да Украјина одустане од настојања да се придружи НАТО-у

Алтернатива придруживања НАТО-у могао би бити нови сигурносно-војни споразум за који јамче земље попут САД-а, Турске или сусједних држава, што потенцијално укључује и Русију, предложила је владајућа странка Украјине, Слуга народа, преноси Индекс.хр.

Један од захтјева Русије за прекид инвазије јест тај да Украјина одустане од настојања да се придружи НАТО-у.

-НАТО није спреман прихватити Украјину барем сљедећих 15 година. Немамо чак ни његову подршку у овоме рату, само од појединачних држава"-рекао је портпарол странке.

Иако ова изјава изгледа као да је Украјина спремна попустити једном захтјеву Русије, изгледа да још чвршће стоји иза тога да то не учини с другим захтјевима, пише Sky News.

Наиме, странка је поручила да Украјина ни под којим условима неће уступити своја подручја Крима, Доњецка и Луганска нити пристати на икакве ултиматуме о свом суверенитету и територијалном интегритету.

-Русија жели да признамо такозване ДНР и ЛНР и окупацију Крима. Јасно је да на то нећемо пристати. Једино можемо одлучити како ће се живот људи на овим подручјима бити регулисан унутар наше цдржаве- навела је Слуга народа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 09:25