Nepoželjni gosti u hotelu u kom odsijeda Netanjahu / - SKRIšOT/FACEBOOK
25/07/2024 u 11:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Stotine crva i insekata u hotelu u kom odsijeda Netanjahu

Stotine brašnara, crva, dvokrilaca i cvrčaka snimljeni su kako puze unutar hotela Votergejt u kojem boravi izraelski premijer Benjamin Netanjahu tokom posjete Vašingtonu.

Zbog ovog snimka postavljeno je pitanje kako su protivnici politike izraelskog premijera uopšte prišli hotelu, pošto je to područje bilo pod strogim obezbjeđenjem.

Video, koji su Palestinski omladinski pokret i njegov DMV ogranak objavili zajedno na Instagramu, prikazuje rojeve cvrčaka na podu hotela, uz tvrdnju da su demonstranti aktivirali hotelski požarni alarm „kako bi osigurali da neće biti mira pre nego što Netanjahu i Kongres osramote sami sebe pred cijelim svijetom - navodi Vašington Post. 

Na snimku se takođe vide crvi i insekti koji puze po stolu sa čašama za piće, dok izraelska i američka zastave stoje jedna pored druge u pozadini.

Zvaničnik upoznat sa situacijom, koji je pod uslovom anonimnosti razgovarao sa Vašington postom, rekao je da je snimak djeluje autentičan.

Stanovnici kompleksa Votergejt rekli su da su američka tajna služba i policija Vašingtona postavili kontrolne punktove tokom vikenda kako bi provjeravali svakoga ko ulazi u kompleks.

- Objekat Votergejt ima veliku površinu i otvoren je za preduzeća, rezidencije i goste. Ni u jednom trenutku nije bilo prijetnje ljudima unutra - rekao je Ejbel Trevino, portparol tima za javnu bezbjednost, sastavljenog od lokalnih i federalnih agencija koje kontrolišu Netanjahuovu posjetu.

Uprava hotela je u saopštenju navela da su upoznati sa snimkom i „nesrećnim incidentom koji se dogodio juče“.

- Naš glavni prioritet je bezbjednost i dobrobit naših gostiju i osoblja. Preduzeli smo neophodne korake kako bismo osigurali da je šteta sanirana i da sada funkcioniše normalno. U potpunosti sarađujemo sa vlastima, koje rješavaju situaciju. Pošto je ovo otvoren slučaj, u ovom trenutku nismo u mogućnosti da pružimo više detalja - navodi se u saopštenju portparola hotela.

Netanijahuova kancelarija nije odgovorila na zahtjev za komentar.

(UŽIVO) Netanjahu sa Bajdenom u četvrtak, sastanak sa Trampom pomjeren za petak

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. oktobar 2024 12:39