/ Зеленски СБ УН пустио снимак узнемирујућег садржаја за који је навео да  садржи  приказ злочина руске војске (скриншот)
05/04/2022 u 20:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) УЗНЕМИРУЈУЋЕ: Зеленски УН-у пустио снимак злочина за које криви Русију

Зеленски је казао да је руска војска цивиле у Бучи убијали су из ужитка, чупали им језике, силовали жене...

Украјински предсједник Володимир Зеленски током обраћања на данашњој сједници Савјета безбједности УН-а. говорио је о масакру који је руска војска починила у Бучи, у близини Кијева, преноси Index.hr.

Он је СБ УН пустио снимак узнемирујућег садржаја за који је навео да  садржи  приказ злочина руске војске у Бучи  и у Мариупољу, Ирпину....

Зеленски: Цивиле у Бучи убијали су из ужитка, чупали им језике, силовали жене...

Подсјећамо, на почетку обраћања УН-у Владимир Зеленски је рекао да говори "у име жртава Русије".

-Јуче сам се вратио из Буче, која је недавно ослобођена. Нема злочина којег Руси тамо нису починили. Убијали су жене које су покушавале звати у помоћ. Убијали су цијеле обитељи и покушали су спалити тијела. Људима су одрезали удове и пререзали вратове. Пуцали су им с леђа у главе након што су их мучили и везали им руке", рекао је Зеленски, па додао: "Руски војници су тражили и намјерно убијали све који су радили за Украјину. Чупали су им језике јер агресори од њих нису чули оно што су хтјели чути. Убијали су цивиле у Бучи из ужитка. Убијали су и силовали жене пред њиховом дјецом. И то су радили руски војници", рекао је Зеленски. "Свијет тек треба видјети што су направили у другим окупираним подручјима наше земље- казао је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 15:58