/ Фото: АП
26/07/2021 u 14:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Водећи амерички епидемиолог: Корона погађа невакцинисане

Идемо у погрешном правцу, упозорава Фаучи

Сједињене Америчке Државе иду у погрешном смјеру по питању короне, оцијенио је водећи амерички епидемиолог Ентони Фаучи и изразио уземиреност јер су се САД непотребно нашле ситуацији да расте број нових случајева ковида-19 због невакцинисаних Американца и ширења заразније, делта варијанта.

Фаучи је потврдио да владини званичници "активно разматрају" препоруку да вакцинисани носе заштитне маске и да се људи са смањеним имунитетом ревакцинишу.

Фаучи, главни медицински савјетник предсједника Џозефа Бајдена, потврдио је у емисији Си Ен Ен да је учествовао у разговорима о промјени смјерница за маске и потврдио да неке локалне самоуправе у којима расте стопа заразе, попут Лос Анђелеса, већ апелују на грађане да носе маске у затвореним јавним просторима, без обзира да ли су вакцинисани.

Према подацима америчког Центра за контролу и превенцију болести, више од 163 милиона Американаца, или 49 одсто укупне популације у САД, потпуно је вакцинисано.

- Ова је ситуација са порастом броја новозаражених погађа углавном невакцинисане, што је разлог зашто молимо невакцинисане Американце да дођу да се вакцинишу - рекао је Фаучи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 20:41