/ ФОТО: СКРИНШОТ, ТВИТЕР
05/04/2022 u 18:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Због масакра у Бучи: Словенија смањује број руских дипломата

Руском амбасадору Тимуру Ејвазову, који је позван у министарство изражен је најоштрији протест и шокираност у вези с убиствима цивила које је починила руска војска

Словенско министарство вањских послова изразило је у уторак руском амбасадору у Љубљани протест због убистава украјинских цивила у Бучи и другим мјестима у Украјини, те му најавило смањење руског дипломатског особља у руској амбасади, преноси Avaz.ba.

(ВИДЕО) УЗНЕМИРУЈУЋЕ: Улице ослобођеног града Украјине прекривене тијелима

Руском амбасадору Тимуру Ејвазову, који је позван у министарство изражен је најоштрији протест и шокираност у вези с убиствима цивила које је починила руска војска на подручју под окупацијом руских снага, саопшило је словенско министарство.

Амбасадора Руске Федерације том су приликом обавијестили о одлуци владе да Словенија смањи број руског дипломатског и техничког особља у амбасади у Љубљани, те га "усклади с бројем чланова словенске дипломатске мисије у Москви".

У саопшењу министарства вањских послова Словеније наводи се да је то учињено у складу с 11. чланком бечке конвенције о дипломатским односима који држави гоститељици даје могућност да број страног представништва прилагоди у границе "разумног и уобичајеног" с обзиром на околности и потребе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 08:26