Volodimir Zelenski / - SHUTTERSTOCK
25/06/2024 u 07:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zelenski smijenio komandanta združenih snaga

U jučerašnjem ruskom napadu na Pokrovsk ubijeno je pet osoba, od kojih su četvoro djeca. Na meti je bila i Odesa. Moskva je saopštila da će proširivanjem "crne liste" odgovoriti na 14. paket sankcija Evropske unije. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski smijenio je komandanta združenih snaga.

Ruske snage granatirale su tokom jučerašnjeg dana gradove Odesu i Pokrovsk, saopštili su ukrajinski zvaničnici. Tvrde da je u Pokrovsku ubijeno pet osoba, od kojih su četvoro djeca, kao i da je 41 osoba povrijeđena, prenose agencije.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski smijenio je komandanta združenih snaga Jurija Sodola i na tu poziciju postavio brigadnog generala Andrija Hnatova.

Evropska unija usvojila je 14. paket sankcija protiv Rusije, koji uključuje restriktivne mjere za još 116 pojedinaca i subjekata odgovornih za radnje koje narušavaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine.

Ministarstvo spoljnih poslova RF je sankcije ocijenilo nezakonitim i istaklo da će "značajno" proširiti svoju crnu listu, odnosno spisak ljudi kojima je zabranjen ulazak u Rusiju.

Zelenski naredio smjene u državnoj gardi nakon otkrića planova o atentatima

Vlade EU su se saglasile da iskoriste 1,4 milijarde eura od ruskih zamrznutih sredstava za nabavku oružja i drugu pomoć Ukrajini, nakon čega ih je Budimpešta optužila za "besramno“ kršenje pravila kako bi zaobišle mađarske primjedbe.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. septembar 2024 07:41