Muzeji i galerije Podgorice / -LAZAR RUZIC
24/07/2024 u 15:21 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

"Alfabet ljubavi"

U saradnji sa pet renomiranih, evropskih institucija kulture, JU Muzeji i galerije Podgorice učestvovaće u svojstvu partnera, u milionskom projektu Kreativne Evrope "ABC – Arts/Borders/Communities – The Alphabet of Love" dobijenom u okviru poziva CREA-CULT-2024-COOP-2/European Cooperation Projects, MSc, saopštili su iz Muzeјa

Projekat Kreativne Evrope "ABC – Arts/Borders/Communities – The Alphabet of Love" trajaće tri godine, a podrazumijeva osnaživanje multidisciplinarnih umjetničkih aktivnosti, razmjenu umjetničkih praksi ali i povezivanje umjetnika iz različitih zemalja. Tako će Muzej organizovati umjetničke rezidencije, izložbe, kreativne radionice i posjete umjetnika partnerskim institucijama.

Rukovodilac projekta je Astragali teatar iz Italije, dok su ostali partneri, pored Muzeja, Grotovski institut iz Poljske, Kulturni centar Aykart iz Tunisa, Plesni institut "Alicia Alonso" iz Španije i Univerzitet Salento iz Lećea. Saradnja podgoričkog Muzeja sa evropskim partnerima u projektu, razvijena je uz podršku ITI Centra Montenegro, koji je u aprilu 2023. godine organizovao posjetu Astragali teatru za 11 predstavnika crnogorskih institucija kulture i nevladinih organizacija, u cilju osnaživanja veza između crnogorskih i italijanskih umjetnika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:37