Сцена из представе ”Будућност” / -град театар, будва
10/08/2024 u 14:21 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

"Budućnost" u Budvi

Na sceni između crkava u Starom gradu Budva, večeras, 10. avgusta, u 21 čas počinje izvođenje predstave "Budućnost" po tekstu Žige Divjaka i Gregora Zorca, a u režiji Žige Divjaka

Predstava „Budućnost” je koprodukcija Beogradskog dramskog pozorišta i Mestnog gledališča ljubljanskog, a u Budvi igra u okviru festivala "Grad teatar".

Pored Divjaka, koji je koautor teksta i režiser, autorski tim čine Gregor Zorc, dramaturg i asistent reditelja, Igor Vasiljev, scenograf,Tina Pavlović, kostimografkinja i Blaž Gracar, kompozicija. U predstavi igraju: Bernarda Oman, Gregor Gruden, Lara Volf, Iztok Drabik Jug, Gregor Zorc, Lotos Šparovec, Milena Vasić, Jana Bjelica, Marija Pikić, Milan Zarić, Stefan Starčević i Milan Kolak.

– Ova gotovo neverbalna predstava upečatljive estetike priča priču o susretu ptica sa otpadom koji ljudi ostavljaju za sobom. Divjak istražuje destruktivne uticaje kapitalizma i konzumerizma na prirodni svet, kreirajući dirljivu predstavu koja nas podstiče na hitno preispitivanje sopstvenog odnosa prema prirodi - stoјi u naјavi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. septembar 2024 00:47