”Magbet”, scena iz predstave / -GRAD TEATAR
03/04/2023 u 21:10 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Budvanski "Magbet" otvara 28. Hercegnovske aprilske pozorišne svečanosti

Predstava"Magbet" Šekspira, u adaptaciji i režiji Nikite Milivojevića - koprodukcija "Grad teatra", Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, Beogradskog dramskog pozorišta, ITAKA Art centra Inđija i Ujvideki Színhaz (Novosadskog pozorišta), otvoriće u ponedjeljak 17. aprila, u Dvorani "Park" u 20.30 Hercegnovske aprilske pozorišne svečanosti (HAPS. Festival de održava pod motom "Pozorište i muzika".

"Magbet" je premijeru imao na XXXVI festivalu "Grad teatar" i da je publika imala priliku da je prati tokom četiri festivalske večeri.

Milivojević je kazao povodom premijere da je "Magbet‘ ona vrsta izazova za koji se reditelj sprema godinama, priželjkuje ga i plaši ga se u isto vrijeme, "slično kao Magbet ubistva kralja".

Pored Nikite Milivojevića koji potpisuje adaptaciju i režiju, a zajedno sa Željkom Piškorićem i scenografiju, autorski tim predstave čine i Amalija Benet, koja je zadužena za scenski pokret i izbor muzike, Jelena Stokuća, kostimograf, i dr Dejan Sredojević, scenski govor.

U predstavi igraju Anica Petrović, Nevena Nerandžić, Maja Stojanović, Jelena Simić, Dejan Đonović, Branislav Jerković, Arpad Mesaroš, Marko Marković, Milan Zarić, Ivana Pančić Dobrodolac/ Sonja Kesler i Pongo Gabor.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. septembar 2024 17:33