Poster za manifestaciju / -FOTO: JEVREJSKA ZAJEDNICA CRNE GORE
02/09/2023 u 12:44 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Evropski dani jevrejske kulture

Manifestacija "Evropski dani jevrejske kulture" ove godine održava se pod motom "Sjećanje", a u Crnoj Gori biće obilježena s nekoliko kulturno-umjetničkih programa, saopštavaju iz Jevrejske zajednice Crne Gore.

Tako će u Kuslevovoj kući u utorak, 5. septembra, u 19.45 časova početi koncert naslovljen "Jevrejskom muzikom kroz vrijeme", u izvođenju Crnogorskog kamernog ansambla. Koncert je svojevrsno muzičko putovanje kroz bogatu istoriju i kulturno nasljeđe Jevreja.

Nakon koncerta, slijedi otvaranje izložbe "Moša Pijade - O revoluciji i umjetnosti". Postavka sadrži foto-dokumentaciju i narativni segment koji se bavi društveno–političkim i umjetničkim djelovanjem Moše Pijade. Pokušava da osvijetli kompleksno djelovanje jedne od ključnih figura jugoslovenskog društva XX vijeka. Izložbu potpisuje kustoskinja Nela Gligorović, a nastala je na osnovu materijala Jevrejskog istorijskog muzeja u Beogradu.      

Ovaj događaj se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija, Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, JU Muzeji i galerije Podgorice i JOINT-a.

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 12:37