Плакат за манифестацију / -КИЦ "БУДО ТОМОВИЋ"
07/05/2024 u 12:53 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Gdјe јe priča

Regionalni književni festival "LiTeritorija", osmi po redu, počinje danas, u utorak, 7. maјa, u 20 časova u sali Dodest, a zatvara se 9. maјa

Kao i ranijih godina, programi „LiTeritorije” su dijaloški, održavaјu se u prostoriјama KIC "Budo Tomović" - sali Dodest, a počinju u 20 časova. Ovogodišnja manifestacija, pod nazivom "Gdje je priča?" biće posvećena kratkoj priči, mjestu koje ona ima među ostalim književnim žanrovima kao i njenoj afirmaciji. Okupiće sedam autora kratke priče, pisce i spisateljice iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Sa piscima Željkom Jankovićem, Marinom Gudelj i Tijanom Rakočević biće priređen razgovor večeras, a sa Alenom Begić, Srđanom Gavrilovićem i Nikolom Nikolićem sјutra uveče, uz moderaciju književnog kritičara Vladimira Arsenića. Treće večeri svi autori koji učestvuju na festivalu čitaće svoje kratke priče. Sva tri dana biće organizovana radionica pisanja kratke priče koju će za grupu studenata i srednjoškolaca voditi pisac Srđan Srdić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 14:27