Божовић и Маровић (ФОТО: ЈЕЛЕНА ЋОСОВИЋ, ЦСУЦГ) / -ФОТО: ЈЕЛЕНА ЋОСОВИЋ, ЦСУЦГ
06/05/2022 u 05:30 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Изложени радови ученика школе "Инж. Марко Радовић"

Сарадња ЦСУЦГ и наше школе не датира одавно, али jе у кратком року конкретизована кроз ову изложбу - рекао је Маровић

Изложба радова ученика подгоричке Средње грађевинско-геодетске школе "Инж. Марко Радовић" у поставци је наредних седам дана у Перјаничком дому, галерији Центра савремене умјетности. Изложба је резултат споразума о сарадњи који је ЦСУЦГ потписао са овом подгоричком школом, а у оквиру програма ЦСУЦГ "Клуб младих".

Обраћајући се публици Јелена Божовић, пословна директорка ЦСУЦГ, навела је да је један од фокуса рада Центра и едукација, и да је зато ова изложба природан корак. Навела је и да ће изложбу пратити едукативни програм коjи подразумиjевају стручна вођења кроз изложбе ЦСУЦГ, као и предавања коjа ће ученике упознати са музеjско-галериjским професиjама и процесом припреме умjетничких програма које реализује ова установа. Поставку, односно селекцију радова, урадиле су Маjа Дедић и Наталиjа Ђурановић, кустоскиње ЦСУЦГ, додала је Божовић.

Директор школе "Инж. Марко Радовић" Милош Маровић захвалио је на прилици да се радови ученика ове школе представе јавности на овај начин. Маровић је захвалио и свима који су допринијели да до изложбе дође, кустоскињама, колегама на континуираном раду, и ученицима за чије је радове изразио наду да ће траjати дуго.

– Сарадња ЦСУ и наше школе не датира одавно, али jе у кратком року конкретизована кроз ову изложбу - рекао је Маровић, додајући да се радуjе новим заjедничким проjектима школе и ЦСУ.

Ж.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:22