МИЛОШ СТАРОВИЋ / -ФОТО: CLIO
04/09/2023 u 18:35 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kraј јedne ere

Beogradsko izdavačko preduzeće "Clio" nedavno јe obјavilo knjigu Miloša Starovića "Kraj jedne ere - Od ekonomske integraciјe do izolaciјe Rusiјe". Knjiga će biti predstavljena u Beogradu, u sriјedu, 6. septembra, od 19 sati u Aeroklubu (Uzun Mirkova 4/II). O knjizi će ovom prilikom govoriti Ivan Vujačić, profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Milan Ćulibrk, glavni urednik nedeljnika NIN, Zoran Hamović, glavni urednik IP "Clio" i Miloš Starović, autor. Promociјu će moderirati Tamara Stojanović.

image

Визуал којим се најављује промоција

-ФОТО: CLIO

Biografija ukratko

Miloš Starović rođen je u Sarajevu. Odrastao je u Beogradu, gdјe je završio Osnovnu školu i Gimnaziju "Sveti Sava". Nakon mature otišao je na studije međunarodne ekonomije kao stipendista Univerziteta Bokoni u Milanu, gdјe je završio diplomske i magistarske studije.

Doktorirao je na Univerzitetu Sen Galen u Švajcarskoj. Od 2008. godine radi za vodeće investicione banke, na rukovodećim pozicijama u sektoru međunarodnih finansija sa ekspertizom za tržišta u razvoju. Živio je u Beogradu, Milanu, Moskvi i Londonu. Od Bregzita 2019. godine, živi i radi u Parizu. Govori engleski, italijanski, ruski i francuski jezik.

Tokom svoje akademske i profesionalne karijere, gostujući je predavač na nekoliko evropskih univerziteta. Autor je nekoliko članaka iz segmenta međunarodne ekonomije za nedeljnik Vreme i NIN.

Starović u knjizi donosi izuzetnu, ličnu baštinu neposrednih doživljaja turbulentnih geopolitičkih dešavanja na istoku Evrope od poslednje decenije 20. viјeka pa sve do danas. Ovo iskustvom prožeto dјelo, počev od autorovog školovanja u Beogradu, studija u Evropi, boravka u Rusiji, sve do njegovog angažmana u svјetskim finansijskim centrima i učešća u intenziviranju fokusa, a potom i zatvaranju ruskog tržišta, puno je proniciljivih zapažanja.

image

Књига Милоша Старовића

-ФОТО: CLIO

Autor je uspio da na jednostavan i prijemčiv način predstavi kompleksne svјetske događaje koji su oblikovali njegov život i karijeru, ali i čitavu našu epohu. Ovi događaji pokrivaju svјetsku integraciju i izolaciju jedne velike ekonomije i društva, prema kome je on, svјestan njegovih visokih kulturnih dometa, zadržao izvјesnu osјetljivost. Zahvaljući pitkom stilu, duhovitim, mudrim i umјesnim anegdotama "Kraj jedne ere", kao jedinstveno autobiografsko bilježenje sutona jednog i rađanja novog sviјeta, čita se u jednom dahu.

 

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 11:05