Milutin Radulović na matineu u MCCG / - MCCG
01/04/2024 u 14:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Matine sa Milutinom Radulovićem sjutra u MCCG

Mladi violinista Milutin Radulović predstaviće se publici u utorak, 2. aprila u Kamernoj sali Muzičkog centra Crne Gore sa početkom u 12 časova, u pratnji korepetitora Zerine Šabotić.

Na programu koncerta je Sonata za klavir i violinu br.1 u d-duru Betovena, Tema i varijacije Olivijea Mesijana i Sonata za klavir i violinu u a-duru.

Milutin Radulović (Podgorica, 2002) student je prve godine na Hochschule für Musik u Zarbrukenu i druge godine na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, u klasi profesora Gordana Nikolića (u Zarbrukenu) i Marka Simovića (u Sarajevu). 

Godine 2019. je nastupio kao solista ispred orkestra crnogorskih muzičkih škola u projektu Muzički krug. Imao je dva resitala u KIC-u Budo Tomović, u okviru ciklusa Mladi talenti, u martu 2021. godine. Bio je član kvarteta na Kotorartu  u projektu Kulturna preplitanja i sa njima je odsvirao tri koncerta, jedan u Kotoru i dva u Santa Barbari (SAD).  U sezoni 2022/23, u više navrata je bio angažovan kao član Crnogorskog simfonijskog orkestra, Sarajevske filharmonije i Simfonijskog orkestra Mostar. Član je Sarajevskog gradskog orkestra, u kojem je u više navrata bio angažovan kao koncertmajstor.

Učestvovao je na mnogim takmičenjima, među kojima su najznačajnija Whitgift International Music Competition u Londonu (bio jedan od finalista), Polyhymnia u Skoplju (osvojio prvu nagradu tri godine uzastopno od 2019). Pohađao je razne majstorske kurseve za violinu, kamernu muziku i orkestar na području Amerike, Njemačke, Italije, kao i u regiona. Usavršavao se na seminarima kod brojnih cijenjenih umjetnika kao što su: Roman Simović, Robert Lakatoš, Stefan Milenković, Sreten Krstić, Ivo Stankov, Vujadin Krivokapić, Klara Flieder-Pantillon, Onder Baloglu, Marko Josifoski, Christoph Poppen, Anton Martinov, Gordana Matijević Nedeljković, Dmitry Prokofiev i drugi.

Mladi je evropski ambasador iz Crne Gore, od oktobra 2022. godine.

Ulaz je slobodan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 22:54