Камерни трио вечерас у Његошевом парку / -СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА КУЛТУРУ И СПОРТ ПОДГОРИЦЕ
25/07/2023 u 16:26 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nastupa trio u Njegoševom parku

Muzički programi "Podgoričkog kulturnog ljeta" nastavljaјu se večeras (25. јul) koncertom triјa koјi čine violinista Marko Simović, violončelistkinja Belma Alić i piјanistkinja Darјa Samofalova. Oni će nastupiti večeras od 21 čas u Njegoševom parku.

Marko Simović je muzičko obrazovanje započeo u Podgorici, a već s petnaest godina upisuje Muzičku akademiju na Cetinju i diplomira s najvišom ocjenom u klasi prof. Romana Simovića. Kao stipendista Vlade Crne Gore magistrirao je na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu i trenutno je na doktorskim studijama Univerziteta umjetnosti u Novom Sadu. Usavršavao se i nastupa kao solista i kamerni muzičar u Crnoj Gori i inostranstvu.

Darja Samofalova 2015. završava master, a naredne godine i specijalističke studije na klavirskom odsjeku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, u klasama prof. Ninoslava Živkovića i prof. Nataše Mitrović. Kao stipendista Ruske Federacije, 2020. završava doktorske studije na Ruskoj Akademiji muzike "Gnesini" u Moskvi, u klasi renomiranog ruskog pijaniste i pedagoga Sergeja Senkova.

Belma Alić je diplomirala 2004. u klasi prof. Yevgenya Xaviereffa na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. U istoj klasi završava i postdiplomske studije 2007. Doktorirala je 2016. na temu "Nove tehnike u literaturi za violončelo XX i XXI vijeka".

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 03:22