Izložba Mestro Denić u muzeju / - NMCG
28/06/2023 u 13:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

NMCG: Maestro Denić u muzeju

Izložba Aleksandra Denića "Maestro Denić u muzeju", biće otvorena u petak u 19 časova, u Crnogorskoj galeriji umjetnosti "Miodrag Dado Đurić" na Cetinju

Maestro Denić, kako umjetnika zovu poklonici njegove umjetnosti, u svojim radovima odaje priznanje estradnim umjetnicima, crkvenim zvaničnicima, političarima i najrazličitijim ličnostima iz javnog života - kako sam kaže "ne onakvima kakvi jesu već onakvima kakvi bi trebalo da budu". Kroz paradoksalne spojeve likova i pojava iz političkog, kulturnog, estradnog i fiktivnog života stvara, bez ironije i zadrške, zabavne vizuelne eseje i memegrafije koji mogu gledaocu poslužiti kao putokaz za snalaženje u devastiranom društvu. Njegov rad je iznad političke korektnosti, iznad društvenih konvencija, negdje na pola puta između trivijalnog i duhovnog, između turbofolka i francuskog novog talasa.

Kustoskinja izložbe je Ljiljana Karadžić.

U okviru izložbe prikazivaće se nagrađivani film Luke Papića "Bez" (2022) u kome se kao glavni protagonista pojavljuje Aleksandar Denić, a koji je nedavno prikazan u regionalnoj selekciji 14. UnderhillFest-a.

Aleksandar Denić rođen je 1983. godine u Beogradu. Srednju školu za dizajn u Beogradu završio je 2002. godine, a na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu diplomirao 2006. godine. Stalni je član umjetničkog kolektiva Matrijaršija. Do sada je imao je devet samostalnih izložbi, u Beogradu, Briselu, Subotici i Užicu. Učestvovao je na brojnim kolektivnim izložbama u Beogradu, Parizu, Sofiji i Budimpešti. Učesnik je više festivala, između ostalih, Krek festivala u Rimu, festivala Vendeta u Marseju i festivala Novo doba u Rimu. Osim slikarstva, bavi se pravljenjem fanzina i sitoštampom.

Izložba se može pogledati do 20. jula.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 03:45