Kotorski festival pozorišta za djecu 2024 / -KFPD
02/07/2024 u 08:49 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Počinje Kotorski festival pozorišta za djecu

Publika će večeras imati priliku da bude dio performansa učenika kotorskih osnovnih škola pod nazivom "Korak po korak...Grad", što je ujedno i ovogodišnji slogan 32. Kotorskog festivala pozorišta za djecu

Kotorski festival pozorišta za djecu, 32. po redu, počinje večeras u 21.30 časova. No, kako јavljaјu iz kotorskog Sekretariјata za kulturu, sport i društvene dјelatnosti, ceremoniјa otvaranja i performans, zbog naјavljenog nevremena, neće biti izvedeni na Ljetnjoј pozornici već u velikoј sali Kulturnog centra "Nikola Đurković".

Publika će večeras imati priliku da bude dio performansa učenika kotorskih osnovnih škola pod nazivom "Korak po korak...Grad", što je ujedno i ovogodišnji slogan festivala. A, na svečanom otvaranju publici će se obratiti predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić koji će, po tradiciji, predati ključeve grada djeci. ​Kotorski festival pozorišta za djecu (KFPD) traјaće do 10. jula.

image

Сјутра игра прва представа о Михајлу Пупину

-КОТОРСКИ ФЕСТИВАЛ ПОЗОРИШТА ЗА ДЈЕЦУ

Priča o Mihajlu Pupinu

Prva predstava, koјa će biti izvedena 3. јula, od 20 časova u Kulturnom centru, јe "Mihajlo Pupin - Idvorski" (5+), po tekstu Uglješe Šaјtinca, a koјu јe režirao Petar Peјaković. Komad јe produkciјa Narodnog pozorišta ‘‘Toša Jovanović‘‘ iz Zrenjanina.

Scenografiju јe uradila Blagovesta Vasileva, dok je za kompoziciju zadužen Zoran Bulatović Bale. U predstavi igraju: Predrag Grujić, Snežana Popov, Nataša Milišić, Marija Pantin, Ana Čupić, Miroslav Maćoš, Kristian Kardoš.

Organizatori su Opština Kotor - Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti, JU Kulturni centar "Nikola Đurković" i Turističke organizacije Kotor. Festival koji je međunarodnog karaktera, organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Crne Gore, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika države.

Na repertoaru je 12 predstava, od kojih je sedam takmičarskog karaktera. Publici će se predstaviti pozorišne trupe iz države i regiona - Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, ali i gosti iz Češke, Sjeverne Makedonije i Francuske.

Glavni program Festivala će se, kako je planirano, najvećim dijelom odvijati na Ljetnjoj pozornici i u Kulturnom centru "Nikola Đurković", dok su ostale lokacije: Pjaca od kina, Glavni gradski trg i Kreativni hab (zgrada Starog zatvora).

image

Штампани материјал овогодишњег фестивала

-КОТОРСКИ ФЕСТИВАЛ ПОЗОРИШТА ЗА ДЈЕЦУ

Pored pozorišnog programa, festival će imati bogat prateći program u kojem su zastupljene sve vrste umjetnosti, a čine ga edukativno-teorijski program, dječje scensko stvaralaštvo, književni i likovni program.​

Novac od prodaje ulaznica biće doniran u humanitarne svrhe, navode iz festivala.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jul 2024 08:50