Nova zgrada Gradskog pozorišta - još malo pa dovršena... / -IVAN PETROVIC-IPE
17/01/2024 u 18:36 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Podgoričko Gradsko pozorište raspisalo konkurs za direktore

Novi direktori podgoričkog Gradsko pozorišta trebali bi biti izabrani do kraja februara ove godine

Pozorišni savjet JU "Gradsko pozorište" Podgorica je na sjednici održanoj 15. januara 2024. godine donio odluke o raspisivanju konkursa za izbor direktora - direktorice i za izbor umjetničkog direktora - direktorice ove ustanove. Konkurs je otvoren od danas, 17. januara do 7. februara ove godine, stoji na Fesjbuk stranici ovog teatra.

Trenutno, direktor podgoričkog Gradskog pozorišta je dramski pisac prof. Stevan Koprivica, a pozicija umjetničkog direktora ovog teatra je upražnjena otkako je mandat prestao da važi glumcu Dušanu Kovačeviću. I direktor i umjetnički direktor biraju se na određeno vrijeme, na period od četiri godine.

image

Koprivica i Kovačević na dodjeli nagrada ovog teatra 2022. godine

-LAZAR RUZIC

Kako stoji na sajtu Zavoda za zapošljavanje, da bi neko postao direktorom Gradskog pozorišta mora imati diplomu nekog od društvenih ili humanističkih fakulteta, i najmanje osam godina radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima u odnosu na poslove radnog mjesta za koje je objavljen konkurs, a od toga najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima rukovođenja. Kandidati-nje trebaju dostaviti i Plan i program rada i razvoja Gradskog pozorišta za mandatni period, koji obavezno sadrži finansijski i kadrovski plan ostvarivanja predloženog programa, neki su od uslova, kako stoji u konkursu objavljenom na sajtu Zavoda.

Zainteresovani za poziciju umjetničkog direktora-ke takođe će se birati na period od četiri godine, a po propozicijama konkursa mogu se prijavljivati akademski glumci-ce, režiseri-ke i dramaturzi - dramaturškinje. Potrebno je da imaju najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima rukovođenja ili osam godina radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima u odnosu na poslove radnog mjesta za koje je objavljen konkurs. Kandidati-kinje za ovo radno mjesto dužni su dostaviti Plan i program rada i razvoja Gradskog pozorišta za mandatni period, koji obavezno sadrži finansijski i kadrovski plan ostvarivanja predloženog programa.

Imena novih direktora trebala bi se saznati 21 dan po završetku konkursa, stoji na sajtu Zavoda za zapošljavanje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 19:47