Сара и Милорад Шуле Јововић у галерији ”Клуб” / -ФОТО: СРЂАН БОЉЕВИЋ
10/11/2021 u 21:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подударили се сензибилитети музичара и публике

"Џез стандарди и ауторске композиције" назив је концерта који су вечерас у галерији "Клуб" Центра савремене умјетности Црне Горе одржали пијанисткиња Сара Јововић и њен отац, гитариста Милорад Шуле Јововић.

Млада пијанисткиња, која завршава Беркли, један од најпрестижнијих музичких колеџа у САД и свијету, представила се и као композиторка и пјевачица, изводећи своје композиције. Ово иначе није први заједнички јавни наступ са оцем гитаристом.

Како нам је рекао Милорад Шуле Јововић, на репертоару су поред Сариних били и џез стандарди великана као што је Виктор Јанг, Бени Голсон, Кол Портер... а, како каже, репертоар су бирали по њиховом сензибилитету.

– Увиjек ми jе задовољство свирати са Саром, и бити на сцени jе за мене увиjек посебан доживљаj - каже М. Јововић, истичући да увијек подржава њене изборе.

– Подржавам jе у свему и чињеница да она компонуjе jе логичан пут у њеноj музичкоj кариjери - каже гитариста Милорад Јововић.

А, да се присутнима свидјело, и да су се "поклопили"сензибилитети музичара и публике, потврда је што су присутни тражили да чују нумеру више, а музичари изласком на бис, изашли су им у сусрет.

Ж.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 17:33