Горан Радојичић представља ”Мозаик” Књижевног клуба Поента поетика / -С.Бољевић
02/10/2021 u 23:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поента поетика: „Мозаик” вјетар у леђа младим пјесницима

Рад Књижевног клуба „Поента поетика“ из Никшића представљен је у оквиру петнаестог Међународног подгоричког сајма књига и образовања, у гаражи тржног центра „Делта сити“.

– Седам jе година од оснивања Књижевног клуба „Поента поетика“ – Јавне установе „Захумље“. За таj период, млади никшићки пjесници, као представници своје генерациjе, постали су препознатљиви на црногорскоj и регионалноj књижевноj сцени. Такође, зборник коjи обjављуjемо периодично, постао jе показатељ напретка, усавршавања и надградње коjоj теже млади пjесници Књижевног клуба „Поента поетика“. „Мозаик“ jе на књижевноj сцени познат зборник и своjеврстан успjех за многе младе наде пjесништва представља да се нађу у њему - казао је, између осталог предсједник клуба мр Горан Радојичић.

Уточиште прогресивним, умjетничким снагама

– Предан рад пjесника коjи су ту од самог почетка, помогао jе „уклапању“ младих пjесника у наше друштво, а „Захумље“ jе, као и увиjек у 123 године постоjања, права адреса и уточиште младим, прогресивним, умjетничким снагама. Као и у прва два броjа, многим пjесницима су овдjе први, икада обjављени, стихови, што им даjе могућност да буду читани и препознати - наводи Радојичић.

Он је истакао да jе нови броj „Мозаика“ коjи jе припреман дуго доживљаваjући броjне промjене и вариjанте. Доноси наjбоље што Књижевни клуб „Поента поетика“ у овом тренутку може да понуди и у квалитету и броjем обjављених пjесника.

– Пjесници коjи су се у претходном периоду успjешно борили са немогућношћу интеракциjе са публиком због епидемиjе вируса корона проналазећи броjне иновативне начине представљања свог рада, помогли су увелико и афирмисању клуба и његовом етаблирању на црногорскоj књижевноj сцени. С друге стране, сарадња коjу клуб има са броjним удружењима, НВО и институциjама помогла jе пjесницима да додатно „пробиjу блокаду“ и представе се преко саjтова, видео-линкова и аудио-записа публици широм Црне Горе и региона. С тим у вези, оваj зборник има додатно важну улогу. Путем ове књиге поезиjа наших пjесника доћи ће до броjних љубитеља. Управо jе због тога важна књига, додир са поезиjом, мирис папира и поетски дух ког смо сакрили међу корице. Велики броj нових чланова показуjе да млади желе да се уjедињуjу у поезиjи, можда наjвише управо сада када су уобичаjена дружења немогућа - казао је, између осталог, мр Горан Радоjичић, предсjедник КК „Поента поетика“. Поезију је говорила Милица Радојичић.

А.Ћ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 08:25