Predstava Kuku majko CZK Pljevlja / -POSTER
14/11/2023 u 15:15 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Premijera komedije "Kuku majko" 15. novembra u Pljevljima

Ova originalna "pljevaljska" priča je obrada teme koja je više nego životna i koja se tiče ili može ticati svakog od nas

Premijera komedije "Kuku majko" održaće se, sjutra uveče, 15. novembar u 20h na velikoj sceni Centara za kulturu u Pljevljima.  Glavni protagonisti predstave su ujedno i njeni autori, Nikola Popović potpisuje tekst, a Jovana Jelovac Cavnić režiju, scenografiju i kostim ove predstave.

- Ova originalna "pljevaljska" priča je obrada teme koja je više nego životna i koja se tiče ili može ticati svakog od nas. Radi se o duokomediji u kojoj upoznajemo Ljubicu i Zvezdana. Pozorišna priča prati ovo dvoje ljudi koji su u tajnoj ljubavi, u neprestanoj borbi da ta ljubav postane i javna. Radnja je smještena u malom crnogorskm gradu, konzervativnoj sredini, što povlači dodatna opterećenja, a ishod leži u pravilnom rješavanju čuvenog trougla - muškarac, voljena žena i njegova majka - objašnjava Cavnić.

Jovana i Nikola rješavaju vječitu dilemu muškarca koji se "muči" između dvije žene? Kako će majka prohvatiti njegovu izabranicu, još raspuštenicu? Pokazuju kako ljubav pobjeđuje čak i stereotipe? Odgovaraju na ova, ali i pitanja koja se indirektno postavljaju u predstavi: Koliko nas ima hrabrosti da uzme život u svoje ruke?

Na pozorišnom repertoaru predstava će se naći u većini crnogorskih gradova od decembra.

Centar za kulturu Pljevlja u svom dosadašnjem radu potpisuju pet produkcija, tri profesionalne i dvije amaterske. Komedija "Kuku majko" je prva profesionalna produkcija Centra za kulturu Pljevlja sa pljevaljskim profesionalnim glumcima, a Jovani Cavnić prvi pofesionalni angažman u rodnom gradu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 08:15