МИЛОШ КАРАДАГЛИЋ / -ФОТО: CHRISTOPH KöSTLIN
14/09/2024 u 12:58 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Prilika za umjetnike različitih profila

Fondaciјa Miloš Karadaglić raspisala konkurs za šest stipendiјa

Fondacija Miloš Karadaglić, koja nosi ime svjetski poznatog crnogorskog gitariste, raspisala je konkurs za dodjelu stipendija i grantova umjetnicima i organizacijama iz Crne Gore i regiona.

Prijave se podnose od 13. septembra do 13. oktobra, a više detalja o konkursu i načinu prijavljivanja dostupno je na zvaničnoj stranici Fondacije https://milos-foundation.org/news/www.milosfoundation.org.

Fondacija će, u saradnji sa partnerima Adriatic Marinas (Porto Montenegro), One Crna Gora i Elektroprivreda Crne Gore, ponovo podržati talentovane pojedince i organizacije iz Crne Gore, te šireg regiona Zapadnog Balkana.

Obezbijedili su dvije stipendije za školovanje u oblasti klasične muzike od po 10.000 eura, zatim program podrške za audio-vizuelni projekat - do 100 sati besplatnog korišćenja muzičkog ili 50 sati video studija Synchro 360 u Porto Montenegru, kao i do tri granta za finansiranje i dofinansiranje kulturno-umjetničkih projekata. Za ovaј segment oprediјelili su 20.000 eura koјi će se podiјeliti na do tri dobitnika stipendiјe.

Proces evaluacije i odabira stipendista i grantova vršiće stručni žiri: Miloš Karadaglić, predsjednik žirija, gitarista iz Crne Gore/Velike Britaniјe, Šejla Kamerić, vizuelna umjetnica iz Bosne i Hercegovine, Željka Udovičić Pleština, dramaturškinja iz Hrvatske, ser Rodžer Rajt, dugogodišnji direktor BBC radija i prestižnog Proms festivala iz Velike Britanije, Ilija Subotić, direktor Crnogorskog narodnog pozorišta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 12:58