Čavić, Koprivica i Knežević / -PRIVATNA ARHIVA D. KOPRIVICE
09/08/2024 u 13:37 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Pročitane pjesme i aforizmi nagrađeni aplauzom

Književnici Milan Knežević i Dragan Koprivica održali su 8. avgusta kulturni program humanitarnog karaktera u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) u Spužu. Gošća programa bila je mlada književnica Jelena Čavić

Kako navodi dr Dragan Koprivica ovaj kulturni program u UIKS-u u Spužu, održali su uz podršku direktora UIKS-a, Darka Vukčevića i Uprave Zatvora u Spužu, u sklopu periodičnih kulturnih sadržaja za zatvorenike i zatvorenice na izdržavanju dugih kazni zatvorom.

Kako ističe Koprivica, dugi aplauzi publike nakon govorenja stihova i aforizama, kao i izvođenja narodnih pjesama, dokazali su i opravdanost i potrebu da se ovakvi programi održavaju u UIKS-u.

– Milan Knežević je u humorističko-satiričnom tonu pozdravio sve prisutne zatvorenike i policijske službenike, istakavši da je i njegova partija ušla u Vladu, a da on obilazi zatvore, od Spuškog do Bjelopoljskog, zadovoljan što ih u Crnoj Gori nema i više od dva. Zatvorenici su Kneževića pozdravili srdačnim aplauzima kao "svoj svoga", i smijehom reagovali na njegovu satiričnu pjesmu na temu sudskih priznanja, prednosti, nedostataka i perspektiva suđenja - kaže Koprivica.

On je, dodaje, zajedno sa zatvorenicima pjevao poznate folk hitove, a mlada pjesnikinja Jelena Čavić pročitala neke svoje pjesme u prozi.

Nakon UIKS-a u Spužu, Knežević i Koprivica će kulturni program održati i u Zatvoru Bijelo Polje, i još nekim institucijama od posebnog društvenog značaja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:43