Brojna publika u galeriji ”Katarinine čarolije” / - DJORDJE CMILJANIC
14/06/2023 u 19:25 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prodata kompletna postavka Ružice Radulović otvorena prošle nedjelje u galeriji "katarinine čarolije"

Radovi iz izložbe "Slučaj traganja II" nastali su nanošenjem boje kroz slamčicu na slikarsko platno

Kako je obavijestila galeristkinja Katarina Ivanović, vlasnica galerije "Katarinine čarolije", postavka likovne umjetnice Ružice Radulović koja je prošle nedjelje otvorena u ovom podgoričkom izložbenom prostoru smještenom u centru grada, kompletno je prodat.

Svaki od dvadeset radova koji se našao u postavci "Slučaj traganja II" pronašao je put do kupaca, obavijestila je danas Katarina Ivanović.

Otvaranje izložbe "Slučaj traganja II" okupilo je brojnu publiku. Postavku je otvorio slikar Milutin Obradović, a o slikarskom opusu Ružice Radulović govorili su grofica Sofija Di Garofini, kao i Momčilo Zeković i Zdravko Đuranović.

image

Najmlađi muzikom uljepšali događaj

- DJORDJE CMILJANIC

Svi prodati radovi iz postavke "Slučaj traganja II" nastali su neobičnom tehnikom - nanošenjem boje kroz slamčicu.

– Pošto volim da miješam cikluse tako se i ova postavka sastoji od slika iz različitih opusa. Ne radim samo u jednoj tehnici publika pa će imati priliku da uživa u raznoraznim radovima i nijansama različitih boja. S obzirom na to da radim slike duvajući u slamku i koristim samo prste, katkada i špaklicu, ni jedna slika se ne može ponoviti dva puta. To je nešto što je ljudima baš interesantno, bar tako kažu – kazala je Ružica Radulović za "Dan" uoči otvaranja izložbe.

image

Ružica Radulović

- DJORDJE CMILJANIC

Kako je rekla tom prilikom "u ovu tehniku zaljubljena",

– Ona ima svoje prednosti - brzo se suši i lako se čuva. Hvala Vam za bogat i slojevit kolorit. Naravno da ći predstaviti raznoradna iznenađenja, ali ovom prilikom ih ne bih otkrila, jer želim da ostanem malo tajnovita. Neke stvari nije dobro odmah prikazati publici, iz tog razloga nisam objavila ni jednu moj rad na društvenim mrežama. jer to čuvam kao iznenađenje. Motivi su raznorazni - kupačica, drveće, šarenolikost... nazivi slika "Biometrija svemira", "Kažem ti", "Apokaliptičnost misli", "Usnulost", "Rajski vrt", "Palata II"... Mora biti nešto drugačije, ja volim širinu i raznovrsnost na svojim slikama. Naravno, svi imamo pravo da slikaju onako kako žele, a ja volim šareno i veselo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 05:44