Ružica Radulović / - DJORDJE CMILJANIC
11/06/2023 u 16:03 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ružica Radulović se predstavila podgoričkoj likovnoj publici: Radost i optimizam na slikarskom platnu

Ružica je umjetnica koja nije opterećana akademizmom i slijedi prirodne zakone, poručila grofica Sofija Di Garofini

Izložbom "Slučaj traganja II" otvorenoj u galeriji "Katarinine čarolije" slikarka Ružica Radulović predstavila se podgoričkoj likovnoj publici. Iako se više puta predstavljala publici u regionu likovnoj umjetnici koja islikava slikarsko platno neobičnom tehnikom - nanošenjem boje kroz slamčicu, ovo je prva izložba u Podgorici.

Akademski slikar Milutin Obradović, koji je otvorio izložbu, kazao da je početna tačka svakog uspjeha želja, a želja Ružici Radulović ne nedostaje.

– Ljubav nema godine, jer se ona uvijek rađa, ona ne stari. Gravitacija nije odgovorna što se ljudi nekad zaljuljaju. Nije ovo loše vrijeme, loši smo mi koji su dozvolili da prolazi vrijeme voleći pogrešne i gazeći prave ljude. Sve ove izreke su vezane za apstraktno slikarstvo Ružice Radulović, ali i za sve nas koje je dirnula želja, uspjeh, ljubav, prijateljstvo, sloboda – naveo je on dodajući da "Ružici želim da i njeno ime od danas ide na putu da postane djelo".

Grofica Sofija Di Garofini je poručila da je izložba "Slučaj traganja II" praznik za oči.

– Ružica je umjetnica koja nije opterećana akademizmom i slijedi prirodne zakone, što je u današnje vrijeme malo zaboravljeno, preko svojih boja, tekstura, oblika i prostora. Priznaću da da je umjetnost bol, stanje metafizike – kazala je ona.

Književnik Momčilo Zeković i interpretator izvorne muzikre i odskora pjesnik Zdravko Đuranović takođe su govorili na otvaranju izložbe.

Ružica Radulović, koja se godinama s uspjehom bavi i primjenjenom umjetnošću, zahvalila se gostima i umjetnicima koji su otvorili izložbu, kao i onima koji su stihovima učljepšali ovaj događaj.

S.Ć.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 08:35