Srđan Dragojević u redakciji „Dana” (arhiva) / - arhiva "dana"
21/10/2024 u 15:11 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Programi posvećeni stvaralaštvu Srđana Dragojevića

Večeras, 21. oktobra, u 19 časova u Rektoratu UCG počinje projekcija sada kultnih Dragojevićevih filmova „Lepa sela lepo gore” i „Parada”

U okviru programa Festivala umjetnosti, nauke i kulture (FUNK), koji se organizuje povodom obilježavanja 50 godina postojanja Univerziteta Crne Gore, večeras i sjutra, 21. i 22. oktobra, u Rektoratu Univerziteta Crne Gore, održava se dvodnevni događaj posvećen stvaralaštvu jednog od najpoznatijih filmskih reditelja u regionu, Srđana Dragojevića.

Večeras, 21. oktobra, u 19 časova u Rektoratu UCG počinje projekcija sada kultnih Dragojevićevih filmova „Lepa sela lepo gore” i „Parada”. Razgovor sa rediteljem, koji će moderirati Bojana Šolaja, održaće se u utorak, 22. oktobra, takođe u Rektoratu, a počinje u 19 časova.

Srđan Dragojević je jedan od najistaknutijih filmskih autora u bivšoj Jugoslaviji, poznat po filmovima koji kroz crni humor, satiru i emocionalnu dubinu oslikavaju društvene i političke realnosti Balkana. Njegovi filmovi su osvojili brojne nagrade, a „Lepa sela lepo gore” i „Parada” su posebno prepoznati po hrabrom prikazu ratnih trauma, nacionalnih podjela i LGBT prava u postkonfliktnom društvu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. oktobar 2024 15:12