Сцена из представе ”Коњи убијају, зар не?” / -LAZAR RUZIC
05/04/2022 u 21:50 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

РУТА доноси нову вриједност региону

Фестивал својим особеним концептом омогућава увид у актуелна позоришна дешавања релевантних регионалних театарских центара - рекла је Медиговић

Представом "Коњи убијају, зар не?" по тексту Маје Пелевић у режији Кокана Младеновића, продукцијом подгоричког Градског позоришта, вечерас у великој сали КИЦ "Будо Томовић", почело је још једно фестивалско издање Регионалне уније театара - РУТА.

Пред извођење представе публици се обратила Ана Медиговић, секретарка подгоричког Секретаријата за културу и спорт, наводећи да се већ сада може констатовати да је иницијална идеја која је резултирала оснивањем РУТА-е 2019. г заживјела, донијела нову вриједност и квалитет регионалној позоришној и културној сцени.

– Фестивал својим особеним концептом омогућава увид у актуелна позоришна дешавања релевантних регионалних театарских центара - рекла је Медиговић, између осталог.

Испред домаћина обратили су се глумци Павле Илић и Лара Драговић, који су публици приближили комад "Коњи убијају, зар не?", а који својом ријалити причом никог не оставља равнодушним.

Након домаће представе, публика до 10. априла има прилику да види неке од најновијих и најуспјешнијих представа још пет регионалних театара. Све представе изводе се у великој сали КИЦ-а од 20 часова.

Сјутра, 6. априла Казалиште "Улисес" из Загреба представиће "Земљу вукова" у режији Гале Николић; четвртак, 7. април резервисан је за љубљанско Местно гледалишче и комад "Уље црног кима" у режији Барбаре Земљич; представа редитеља Кокана Младеновића "Шиндлеров лифт" сарајевског "Камерног театра 55" игра у петак, 8. априла; црногорски режисер Бранислав Мићуновић представиће се у суботу, 9. априла са комадом "My name is Горан Стефановски" у продукцији Драмског театра Скопље; и на крају, у недјељу, 10. априла Београдско драмско позориште представиће се комадом "Трпеле" у режији Бобана Скерлића.

Ж.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 11:45